2010. december 1., szerda

A szomorú könnyből születettekről

"Nekünk a boldogság örökös hajszolása jutott, s annak minden pillanatban történő megélése amellett, hogy még egymást is fel kell lelnünk. Bizonyos síkokon ez könnyebben zajlik, mert látjuk a csillagszerelékeket, amiket könnyen elkülöníthetünk egymástól. 3D (ahogy Ti ismeritek a Föld) azért más, mert itt a szerelékek - melyek a tulajdonképpeni köldökzsinórjaink, - elhalványultak, s már a fellelésük gondolatához is kevéske az az idő, amit itt töltünk (éveknek nevezzük őket, pedig többek, kevesebbek számotokra, de tulajdonképpen nem is léteznek)."

A szomorú könnyből születettek:
Bánat, féltékenység, fájdalom... még sorolhatnám. Mind szomorú vízözönt indítanak be, s elhomályosítják kicsiny lélek-bolygócskáinkat.
Ezekből a könnycseppekből születnek a boldogság teljességének megélésére törekvő csillaglények. Őket nevezzük idelent optimistáknak. Mindennek örülnek, hiszen a szomorúság valamelyik összetevőjéből születtek, ezért nincs olyan dolog, melyre ne úgy tekintenének, mint a megtestesült jóra.
Érdekes, hogy ők kevéssé fedezik fel valódi mivoltukat. Csalódottságuk, s fájdalomkönnyük csak egy esetben születhet: ha nem értik meg, hogy a körülöttük lévő világban nem mindenkinek jutott ugyanez a sors.
Mi jelentheti a problémát?
Igazából egészen egyszerű, ha picit belegondolunk: azok a csillaglények, akik szomorú könnycseppekből született csillag leszármazottai, nem keresik annyira létezésük gyökereit, s gyakran, igen-igen gyakran találják szemben magukat a pesszimista csillaglények földi megnyilvánulásaival. Mikor szembesülnek a ténnyel, hogy a másik fél képtelen megérteni az ő optimizmusukat, egyetlen másodpercre ugyan, de elszomorodnak, s ha sikerül elgondolkodni "rossz" érzéseik gyökerein, bizony megindul a lavina, s hullatnak pár szomorú könnycseppet szenvedő társaikért.
Mindez persze messze nem olyan tudatos és feltűnő, mint ahogyan azt én elmagyarázom.
Szomorú könnycseppjeikből újabb optimista nemzedéket nevelnek ki.
Ezért jutottunk el a létnek azon fokára, hogy itt a Földön csak igen kevesen képesek igazán, tisztán odafigyelni egymásra.

"Szeretünk itt lenni, mert az anyagi világ igenis élvezhető, tele van jósággal. Számtalanszor jövünk újra és újra, míg végül megtaláljuk egymást, mert bizony, itt ez a nehezebb."

Az optimista csillaglények könnyebben megelégednek azzal, ami jutott nekik. Nem keresnek annyit a különböző dimenziókban, mint a boldog könnycseppekből született pesszimisták. Ha kapnak egy elfogadható, jó társat, feladják a keresést, s így hiába vannak ott mellettük segítőik, nem tehetnek semmit. A lélekhang, mi a köldökzsinóron keresztül itatja lelkükbe a következő lépés végtelen lehetőségeit, elhalkul, majd megszakad a kapcsolat csillag és csillaglény között.
Viszont nem léphet új síkokra a páros egyik tagja sem, míg meg nem találták egymást.
Borzasztóan nehéz hát ez a gyönyörökkel teli dimenzió, hiszen ha nem figyelünk a lélekhangunkra, nincsen meg rá az igényünk, bizony rengetegszer találjuk magunkat ismételten egy anyaméhben.

"Ne úgy fogd fel, mint egy kellemetlenséget! Legalább dagadozik a fánk gyökere."

Azok az optimista csillaglények, akik már kijutottak a körkörösségből, tudják, hogy a két tapasztaló csillaglény közül az egyik a csillag belsejében fogant, míg a másik a külső rétegekben manifesztálódott. Rendkívüli ez a kettősség, hiszen sosem lesznek így ugyanolyanok.
Voltak, akik azt állították, hogy az ikertestvérek a tökéletes csillaglények megnyilatkozásai.
Tévedés.
Az ikertestvérek ugyan szoros kapcsolatban állnak, szorosabban, mint az átlagos testvérpárok, sosem egyazon csillag szülöttei. Az egyik mindig bohókásabb, a szabályokra fittyet hányó, míg a másik szabálykövetőbb, érzékenyebb. (Ez még akkor is így van, ha nem látják be, vagy ha a külsejükön túlmutatva belső értékeikben is hasonlóságra törekednek.) Mi következik ebből? Az egyik biztos, hogy a szomorú könnycseppek csillagának szülötte, míg a másik a boldogság könnycseppének csillagából származik.

"Társam testvérem nem lehet, de ha sikeresen megleljük az igazra vezető utat, felfedezhetjük az igazságot: önmagunk tükörképébe bámulni csak felszínes képzeteket mozgat meg, belsőnk ekkor már tudja: tanulni jöttünk újra."

A külső rétegek szülöttei nehezebben fogadják be az univerzumot, s az ott betöltött szerepüket, míg a csillag belsejében született lények előbb érhetnek el a tudatosság szintjeire.
A Földön annyira sok a befolyásoló tényezők száma, hogy még a könnyed sorok leírásában is megláthatod a számtalan nehézséget, Barátom.

"Nem mindig fogadjuk meg a tisztító pillanatok tanácsait, s lélekhangunk is különböző. Ezért is vagyunk egymás kiegészítői.
Csillaganyám! Csak találjam meg azt, aki engem is kiegészít!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése